fbpx
Traheya.si

Lastni izdelki

Ker rada ustvarjava in oblikujeva, je izdelava lastnih izdelkov ena najbolj zabavnih področij s katerimi se ukvarjava. Navdih za nastanek novega vedno izhaja in najinega vsakdana. Poleg oblike nama je zelo pomembna funkcionalnost in uporabnost izdelka ter njegova izdelava. Prisegava na kvaliteto in ne na kvantiteto. Vsak izdelek je narejen po prehodnem naročilu.

Zibelka Voranc

Kaj so prednosti zibelke Voranc?

Narejeno iz slovenskega lesa.

Vzmetnica iz ajdovih luščin.

Ročno izdelano v Sloveniji.

Kakovostni in naravni materiali.

Nosilka nagrade zavoda BIG.

Zibelka Voranc

Zdogba o Vorančevi zibelki

Se sprašuješ, kaj je bilo prej? Zibelka ali jaz? Najprej sem bil jaz – majčkena pikica v maminem trebuščku. Potem je bila ideja o zibelki. Nato nisem mogel spat, ker sta skos nekaj ropotala okoli trebuha.

Moja mama Sara je krajinska arhitektka, ki v prostem času spretno vrti svojo kvačko. Moj oči Martin je po poklicu mizar. Tisti čisto ta pravi, ki obvlada tudi že pozabljene tehnike obdelave lesa. Vsi vemo, da pravi mizar, ni mizar, če v svojem repertoarju nima lesene zibelke. Takoj sta se strinjala, da bosta zibelko zame naredila sama. Ta stari običaj sta tako reciklirala, združila moči in znanja ter ustvarila vrhunsko oblikovano najbolj naravno in 100 % slovensko zibelko – Zibelko Voranc.

Kmalu za tem sem se rodil jaz. Ko sta me prinesla iz porodnišnice sta me položila v zibelko z istim imenom. Kar naenkrat sva bila dva Voranca – jaz in moja posteljica. Še danes, ko sem že velik fant se spominjam, kako zelo vesel sem bil, ko me je mami položila vanjo. Počutil sem se varno in tako zelo je bila udobna in mehka.

Želala sta, da je okolje v katerem spim čim bolj naravno, zato je zibelka izdelana iz čisto naravnih materialov. S tem sta poskrbela, da je bil moj spanec daljši in bolj miren. Onadva pa sta imela več časa zase.
Pametna poteza.

Zibelka Voranc

Kaj so prednosti moje zibelke?

1. Narejeno iz slovenskega lesa
2. Vzmetnica iz ajdovih luščin
3. Ročno izdelana v Sloveniji
4. Kakovostni in naravni materiali
5. Nosilka nagrade zavoda BIG 2020

Kako je sestavljena

Za spalno košaro je bila zadožena mami. Po internetu je pobrskala za najboljšim materialom in se lotila dela. Po nekaj tednih pletenja je bila košara v celoti spletena in je merila 85 cm x 45 cm x 45 cm. Košara je okrepljena z lesenim dnom na katerem je najmehkejša in najbolj udobna vzmetnica iz ajdovih luščin. Ja prav ste slišali. Ajdove luščine ne oddajajo prašnih delcev, dodatno pomirjajo telo in se popolnoma prilagodijo obliki telesa.

Za spodnji del je bil zadolžen moj očka. Iz kakovostnega in masivnega slovenskega lesa je naredil leseno osnovo z uporabno poličko za odlaganje. Mami je po navadi tja odložila tiste cunjice za kupčke podirat. Moram pa pohvalit očka, ki je les res lepo in natančno obdelal. Do zadnje trske, bi rekli v naših krajih.

Sorry, your ID is maybe not correct. And please make sure that your selected element is developed with Swiper.

Zibelka Voranc

Barve

Ponujamo 5 različnih barv:
1. Svetlo siva
2. Nežno roza
3. Zelena
4. Svetlo modra
5. Slonokoščena

Zibelka Voranc

Najem ali nakup?

Zibelko lahko najamete. Kako to poteka? Najem traja 6 mesecev. Lesen podstavek si izposodite, košara pa ostane v vaši lasti. Košaro lahko kasneje uporabite za hrambo igrač ali za hrambo blazin in odej v dnevni sobi. Tvoja izbira. Kljub najemu vam pripada notranje ležišče iz ajdovih luščin in prevleka za ležišče. Prav tako še vedno lahko izberate barvo košare. Skratka, če v stanovanju nimate veliko prostora in ne veste, kaj bi kasneje počeli z lesenim podstavkom, je to prava izbira!

Nakup zibelke pa poteka takole. Pokličete ali pišete mojim staršem, se dogovorite za sestanek in dorečete barvo ter vrsto lesa. Z nakupom zagotovite, da je zibelka le vaša, namenjena tudi naslednjim generacijam. Podstavek in košaro lahko hranite do naslednjega naraščaja, ali pa zibelko podarite svojemu otroku, ko boste postali stari starši. Zibelke so v preteklosti vedno prehajale iz generacijo v generacijo in zakaj nebi z nakupom najine zibelke to tradicijo začeli in ohranili tudi v vaši družini!